Sunday, May 29

kerja yang sia2

Allah je yg taw betape penat aku usahakan bende 2 sem lepas.
even dgn bantuan orang ramai, thx la korang.. tapi 2 lah
sia2 je bende 2 semua..
aku baru je g check kat HEP
dye cakap, x terima ape2..
what da..
aish...
redha je lah kan..sem ni sume nye pending ke sem depan la jwbnye


pape p0wn..Alhamdulillah dengan ape yg aku da dapat..
dengan result n kolej..
terima kasih kat semua yg da tolong aku secara lngsung or x
demi Allah, aku x pena tpke nk bangga2 dgn ape yg aku dapat.
memadailah dengan Alhamdulillah..


still terkilan sbb ade yg x sempat tg0k kami adik beradik dapat jadi seperti sekarang ni..
hurmm..


n pade k0rang2..
aku da jd x kesah la sekarang
ik0t k0rang la keyh..
malas nk cite panjang..
lau x paham xpe..
aku mmg x kesah..
lau paham..bg0s sgt2
aku x penah nk pke aku bag0s sgt.
tapi lau k0 pke cam2..ape aku bole buat??
dengan tolong orang lain p0wn boleh membuatkan owg pke kite menunjuk2..
xpelah.. sem ni aku akn cube utk wat bodo je.
penat dah jadi camni.
penat dengan sikap aku sendiri..


tapi xpelah sahabat.
aku da pilih jalan aku sendiri
sekarang aku hanye mampu pandang dari ja0h..


*sesungguhnya, aku da terlalu penat untuk menarik tangan kau..
terima kasih untuk semuanya SAHABAT

Sunday, May 22

cuti yg pendek

actly, suti sem kali ni lbey kurang 3 minggu je..
aku p0wn x tpke nk smb0ng keje as mekanik sbb cuti yg terhad. even bos aku 2 panggil berkali2.. heheh

 nampak aku tga bukak enjin compressor 2??huhu


So cuti ni aku dok uma jela, tolong my mum wat dodol.. ni la bisnes family aku turun temurun..
tyme aku balik je, ttbe ad jabatan pertanian ke hape nta bagi peruntukan kat mumy aku ni..dye bagi mesin wat dodol n tempat utk letak mesin 2. ala2 kilang kecik la. Total bout RM15 ribu..perh

pape p0wn aku bersyukur c0z ad gak pihak yg nk bagi free..haha
b4 ni wat gune tangan je beb. kacau alm0st 6 to 8 hours.. k0rang larat??

tunjuk siket suda..


Bpe ari lepas cuti,aku fly ke kuantan..wee

Fly la kunun, g sane ari isnin malam, singgah lanchang. sowk pagi2 tros g kuantan n balik malam 2 jugak ke selangor. tanpa rehat yg cuk0p, mak aku ajak aku ke sg bsa pagi es0knye.then cam biase la, belah kelape, par0t kelape, perah santan utk wat d0dol.
then, tghari 2 tr0s aku drive ke KL t0k hantar kete kak aku..punye la lame tgu dye kat KL sentral, taw2 da pk0l 6 petang..tiket bas x beli lagi ni.haish
then ajak la kak aku g puduraya, malang sungguh pabila aku diberitahu yg tiket da abes..aku nk balik uma camner wei??
s0 terkandas la aku kat kl mlm 2..

ttbe datang idea nk lepak uma abg aku kat rawang..s0 sw0h dye jemp0t aku kat MID sbb plan ngan kak aku nk men b0wling kat MID n tg0k fast5 kat garden..
sampai uma abg aku k0l 3 pagi.. :|

then s0k paginye ak s0wh abg aku anta aku ke KTM rawang..dari si2 g ke sg bul0h n amek bas g ke k.selangor..
kt k.selangor, rupe2nye bas ke sabak bernam dah xde, yg tinggal bas ke tg. karang je..
g tg karang, ad lagi 12KM nk sampai uma.
tnye2 la 0wg kat si2,ad x alternatif nk ke sekinchan, n try la thn bas ekspress..
cam celaka pulak pkcik2 bwk bas ni..bukan nk berhenti.
nk dijadikan cite..ttbe hujan plak..fuhh..legenye..
damn..!!basah kuyup aku :|
ttbe abg aku yg sul0ng call..dye cakap dye kat k.selangor.jap g dye datang amek..
dye dr j0h0r ttbe ad kat k.selangor..
*dr awal xnk gtaw..huh
pape p0wn aku sampai gak kat uma k0l 5 tu..great..

Bia la 2, pengalaman mematangkan usia..haha
sekarang, bia saya membawa anda melihat saya di zaman persekolahan..
ramai xtaw nih..heheh

taw ke ramb0t aku camni dlu??haha

mcm2 da minyak rmb0t melekat kat rmb0t aku nih.. tench0, belcream, baby j0nsan??haha
n sampai la yg ni..

ni la yg wat rmb0t aku spiky cam skunk..

tada.. :)

watpe je lagi mse cuti ni??
jenjalan ngan dak2 kelas aku :)

ni la jln2 yg paling x bes.nk usha k.selangor kunun..cett
:)

then, sampai hari ini aku masih terpacak kat uma..

tiap2 pagi kene bukak kedai, dodol2..!!

racun parit uma aku yg dah makin semak..!!

jge nursery kecik ni :)

landscaping depan uma aku ni..asal ttbe rase cam keje kat U je??grr


bosan kan?? ni la yg aku beli

so, ni la uma aku sekarang..sape2 yg nk g ke sabak bernam mesti lalu dpn uma aku nih :)
ttbe lapa plak tulis bnyk2..heheh
nk tg0k bnde plek x??

ape yg kucing ni makan??heheh

pape p0wn, ni yg mak aku da msak tgahari td..
masak l0mak cili api..ke cili padi?? err
ntah laa
jum mamam :)

n lastly, 25 ni nk kuar da result..tak0t w0o
pade sume student uitm, gudluck lah utk result kite..

"pray 4 da best, prepare 4 da worst"

n 2 mera johar, gudluck utk matrikulasi anda..
blaja bt02 setahun 2..
:*
adios

Sunday, May 8

selamat hari ibu mumy..!!





hoho..pic lame..mase aku form 4 k0wt..
ni ase cam 1st tyme aku pelok mak aku bila da besa, haha
pas2, bile2 aku g merantau nek mt0 or g mane2 ja0h2 or balek U..mesti plok mak aku dlu..tk0t  :(

pape p0wn, since darjah 4 ak dibesarkan oleh seorang insan ini sahaja..hmm
sronok tg0k owg len ad ayah.heheh..even ak sempat rase sampai um0 aku 10 taon je kan..oke lah..dr owg yg xpenah jumpe langsung..
:)


satu2nye pic yg masih lagi el0k yg berada di tgn aku..
aku tinggal mumy aku je..
k0wg yg msih lagi ad c0mplete set..hargai lah mereka..
:)

thx 4 everything mumy..
xtaw nk ckp ape utk gtaw yg ank mumy ni syg sgt2 kat mumy..
even selalu menakal..haha

later
:)

Friday, May 6

sem 2 da BERLALU

ntah, xtaw ape yg sepatotnye aku p0st kat sini..grr


pape p0wn sem 2 ni sem yg paling melalaikan..xtaw la result camner..heeh

sem yg paling banyak paperw0rk utk dibuat..sampai 6 paperw0rk beb..each paling siket p0wn 32 page..cett
pape p0wn aku besyuk0 gak sbb berjaya menubuhkan KELAB BADMINTON UITM NS
huu..
ni lah l0go kelab nye..kredit utk nonol yg bertungkus lumus siapkan logo niew..

ape lagi ek..mcm2 bnde yg menyampahkan terjadi sepanjang aku melanjutkan pelajaran ni.ad gak yg oke..but, adela dalam nisbah 30:70
heh..

lagi ape ek..
haa..kekasih hati..bile last jumpe dye ek..aish..
dye nk ms0k matrik da..pasni sure lame gile x ley jumpe lau ak x sempat nk jumpe dlm mase cuti ni..
nta la..xpasti b0le jumpe ke x..alahai
lau la jarak antara SELAT MELAKA n PANTAI TIMUR tu dekat je..
tahniah sbb dpt ms0k matrik n gudluck :)
sekarang bwu saye taw ape yg awak rase bile saye nk ms0k U dlu..haha
btw, suke lagu awak 2..haha
marry u erk  :)

xpelah..ade j0d0h x kemane rite..
:)

later..

Monday, May 2

blog updated !









*oke da tolong  updated kan blog :)
wakaka :D