Sunday, May 22

cuti yg pendek

actly, suti sem kali ni lbey kurang 3 minggu je..
aku p0wn x tpke nk smb0ng keje as mekanik sbb cuti yg terhad. even bos aku 2 panggil berkali2.. heheh

 nampak aku tga bukak enjin compressor 2??huhu


So cuti ni aku dok uma jela, tolong my mum wat dodol.. ni la bisnes family aku turun temurun..
tyme aku balik je, ttbe ad jabatan pertanian ke hape nta bagi peruntukan kat mumy aku ni..dye bagi mesin wat dodol n tempat utk letak mesin 2. ala2 kilang kecik la. Total bout RM15 ribu..perh

pape p0wn aku bersyukur c0z ad gak pihak yg nk bagi free..haha
b4 ni wat gune tangan je beb. kacau alm0st 6 to 8 hours.. k0rang larat??

tunjuk siket suda..


Bpe ari lepas cuti,aku fly ke kuantan..wee

Fly la kunun, g sane ari isnin malam, singgah lanchang. sowk pagi2 tros g kuantan n balik malam 2 jugak ke selangor. tanpa rehat yg cuk0p, mak aku ajak aku ke sg bsa pagi es0knye.then cam biase la, belah kelape, par0t kelape, perah santan utk wat d0dol.
then, tghari 2 tr0s aku drive ke KL t0k hantar kete kak aku..punye la lame tgu dye kat KL sentral, taw2 da pk0l 6 petang..tiket bas x beli lagi ni.haish
then ajak la kak aku g puduraya, malang sungguh pabila aku diberitahu yg tiket da abes..aku nk balik uma camner wei??
s0 terkandas la aku kat kl mlm 2..

ttbe datang idea nk lepak uma abg aku kat rawang..s0 sw0h dye jemp0t aku kat MID sbb plan ngan kak aku nk men b0wling kat MID n tg0k fast5 kat garden..
sampai uma abg aku k0l 3 pagi.. :|

then s0k paginye ak s0wh abg aku anta aku ke KTM rawang..dari si2 g ke sg bul0h n amek bas g ke k.selangor..
kt k.selangor, rupe2nye bas ke sabak bernam dah xde, yg tinggal bas ke tg. karang je..
g tg karang, ad lagi 12KM nk sampai uma.
tnye2 la 0wg kat si2,ad x alternatif nk ke sekinchan, n try la thn bas ekspress..
cam celaka pulak pkcik2 bwk bas ni..bukan nk berhenti.
nk dijadikan cite..ttbe hujan plak..fuhh..legenye..
damn..!!basah kuyup aku :|
ttbe abg aku yg sul0ng call..dye cakap dye kat k.selangor.jap g dye datang amek..
dye dr j0h0r ttbe ad kat k.selangor..
*dr awal xnk gtaw..huh
pape p0wn aku sampai gak kat uma k0l 5 tu..great..

Bia la 2, pengalaman mematangkan usia..haha
sekarang, bia saya membawa anda melihat saya di zaman persekolahan..
ramai xtaw nih..heheh

taw ke ramb0t aku camni dlu??haha

mcm2 da minyak rmb0t melekat kat rmb0t aku nih.. tench0, belcream, baby j0nsan??haha
n sampai la yg ni..

ni la yg wat rmb0t aku spiky cam skunk..

tada.. :)

watpe je lagi mse cuti ni??
jenjalan ngan dak2 kelas aku :)

ni la jln2 yg paling x bes.nk usha k.selangor kunun..cett
:)

then, sampai hari ini aku masih terpacak kat uma..

tiap2 pagi kene bukak kedai, dodol2..!!

racun parit uma aku yg dah makin semak..!!

jge nursery kecik ni :)

landscaping depan uma aku ni..asal ttbe rase cam keje kat U je??grr


bosan kan?? ni la yg aku beli

so, ni la uma aku sekarang..sape2 yg nk g ke sabak bernam mesti lalu dpn uma aku nih :)
ttbe lapa plak tulis bnyk2..heheh
nk tg0k bnde plek x??

ape yg kucing ni makan??heheh

pape p0wn, ni yg mak aku da msak tgahari td..
masak l0mak cili api..ke cili padi?? err
ntah laa
jum mamam :)

n lastly, 25 ni nk kuar da result..tak0t w0o
pade sume student uitm, gudluck lah utk result kite..

"pray 4 da best, prepare 4 da worst"

n 2 mera johar, gudluck utk matrikulasi anda..
blaja bt02 setahun 2..
:*
adios

6 comments:

  1. macehhh :)
    ttbe suke rmbot yg lame tu la.wah2 :)

    ReplyDelete
  2. rambut tuh tk bleh blah..ahhahahah..

    btw...nak buku doraemon..nanti bawak...mau pinjam..hahaha

    ReplyDelete
  3. syg : haha, mane 1 yg suke ni??haha

    zamir : ape yg x ley bla??grr
    btw, kat uma abg aku ad lagi 1 k0tak..haha

    ReplyDelete
  4. grrrrr.......bwak lah....nk baca gak...

    ReplyDelete
  5. mimie : nak?? beli la weyh..

    zamir : xnk..haha

    ReplyDelete