Friday, January 20

untitled

sabar lah shahrin. 1 sem je lagi.
mcm mane terok aku kne b4 ni, ni 1st time aku rase bendera putih da naik.
sangat sedih dilabel macam tu. lagi2 dari orang yg sgt2 aku respect. xpelah abg, aku ni sampah je kat mate ko.
cam langau.
bile review balik hidup aku ni, dari dulu mmg selalu kene mcm ni. sebab attitude aku, mate aku, reaksi muke aku, cara aku jalan, cara aku tegur orang.. everything seems wrong.
tapi serius x sangke ko pun akan cakap camtu. hilang, terbang lah semuanye sekarang. no more respect. ko same je dgn orang lain. x rasional b4 bercakap, tp knpe ckp belakang? kalau aku bole ckp depan2, knpe x kau?
kalau maaf xcukup utk k, rsenye lepas ni aku kene sembah ko dulu, melutut n ckp kat semua orang yg aku ni orang yg paling x berguna dalam batch aku, pastu baru ko puas hati. *sigh


serius aku xpernah terpikir aku tersangat bagus dari orang lain, terlebih hebat dari orang lain, terlajak pandai dari orang lain. xpernah. ape yg aku ckp dgn niat nk memperbetulkan. kalau ko rase ko da betul dalam segala bidang, x payah masok U. teros g kerja dgn SPM ko. pandai sgt sampai x bole orang lain bagi pendapat. ya Allah :(

xpelah sahabat. aku dah pasrah. ko dgn aku dah tade pape, aku akan lepaskan semua yg aku pegang pasni. so dah xde pape pade aku, senang sikit ko nak jatuhkan aku pasni.
aku pun aman sikit x bekerja ngan ko. camtu kot.. *sedih sgt. xtahu knpe.
tujelah. xtawu nk cite kat sape. kat blog ni jela kalau nk cerite pun. blog yg x berpengunjung. dengan harapan aku igt harini. hari aku dijatuhkan sepenuhnya.

sabar eh sahabat.. 1 semester je lagi.pasni aku x ganngu ko n semua rakan2 ko. aku akan cube elakkan berjumpe dgn ko n semua perkara yg melibatkn ko n kawan2 ko yg x suke sgt ngan langau ni.


ya Allah, aku berlindung pada mu dari hati yg sedih, jiwa yg rapuh, dari segala tindakanku yg akan menyakitkan hati orang lain. Kau ampunilah dosa2ku ya Allah, Kau ampuni dosa2 mereka juga ya Allah.
permudahkan diriku sepanjang 1 semester di sini ya Allah. aminn :'(

Tuesday, January 17

cerita lama n baru

as salam.. 1stly aku mmg dah lame sgt la x update bnde ni. mungkin sbb da bosan kot. :'(
nevermind lah. bile last aku stop eh??

dah xterkira berapa jaoh tubuh badan aku ni melayang sepanjang semester ke 3 n 4 ni.

15.11.11

kat cermin bawah kedai kasot : )

so alkisahnye bermula lah perjalanan sang pencintan nih pergi kuantan nak jumpe sang kekasih dia.
cite dye panjang sgt mse cuti sem ni.. so aku ringkas2 kan jela.. senang siket korang nk paham dari bace benda panjang berjela.. haha

UiTM Kuala Pilah --> balik --> kerja --> kumpul duit nk g beli samsung galaxy W + nak dating --> Kuantan --> Dating --> balik rumah

oke..stop kejap kat sini. sedey beb bile balik2 rumah laptop aku yg aku beli menggunakan duit gaji b4 masok UiTM hilang sbb rumah aku kene pecah masok. barang2 kemas mak aku hilang, duet n LAPTOP aku. laptop tu mungkin aku xkesah sgt sbb bole beli yg laen. tp data2 dalam tu yg xternilai harganye wey. kerja2 aku sepanjang kat UiTM ni. aku da susun cantik by folder PART 1, PART 2, PART 3. tp sekarang sume dah hilang. :'(
kalau nk curik p0wn tinggalkan la data2 tu copykan utk aku dulu...

so bila dah hilang tu mase hari selasa, aku teros usha Acer Ferrari sebagai replacement. beli mase hari sabtu tu jugak sbb ahad nak balik UiTM dah.. duit yg sepatotnye beli enset baru.. ciss~
xpe lah perompak, b4 ko masok syurga t, ko jumpe aku dulu k :)

dalam kenangan M.I.A (16.11.11) :'(


so sambung balik..

rumah --> habes cuti --> balik UiTM --> balik rumah cuti mid sem --> balik UiTM --> minggu depannye g kuantan balik.

oke, stop kejap.. hehe

mase ni g kuantan ngan entire family aku sbb aku bertunang, eyh2, ops.. abg aku bertunang la.. hahaha

tp mase ni aku bawalah 'mygirl' ni jumpe sume kerabat2 aku. tawu sgt dia malu. tp berjaya cover la.. haha


i lap u <3

so, sempat jumpe 3 jam je. tarikh yg same mase date utk 3rd time kat UTM johor taon lepas.
8.1.11 - 8.1.12
lame x?? adeyh. tapi sory sbb dapat jumpe 3 jam je. amek dia kat matrik gambang around 11.30.. then aku terpaksa balik kol 2.30 tu naek bas kat terminal kuantan.. sadis.. *sigh

xpelah. matlamat aku nk kenalkan dia ngan entire family aku dah tercapai pun. so penat lelah tu terbayar la..
oyah, 10.1.1992 bday aku.. ok, xde kaitan :D

so itu jela kot. xde benda ape p0wn.
selain daripada aku dapat mewakili UiTM utk KARISMA (karnival sukan mahasiswa) kat UiTM Johor utk sukan badminton.
n result exam aku yg jatuh, xbnyk yg dapat aku ceritakan.


ronda2 @ UiTM kampus Johor


1st Badminton Team UiTM N9


best fren ever


mungkin aku da stat rindu zaman sekolah dulu *sigh


bowling wif ma sibling




wey2, haha


kat kaki gunung ledang ngan abang aku yg paling sporting. Shahrul Anuar Rasidi

sbb usia aku yg dah 2 dekad ni. aku ttbe teringat pesanan bos aku neh.

"to be older and wiser"

aku cuba berjalan dengan harapan xde sesiapa nampak aku. aku cuba rendah kan suara aku agar orang lain xdengar akan aku, aku cuba buat biasa agar orang xperlu ambil tahu hal aku, aku try bersederhana dalam semua hal. tapi kenape??
aku bole adapt kalau teguran/tuduhan tu berasas. tapi kalau x aku boleh apakan??
aku xda sesiapa kat sini, ko, dia, korang bukan sesiapa untuk aku.
jadi tolong, campur bile rasa perlu sbb aku pun buat camtu.
so, minta maaf sekali lagi kepada semua yg mengenali diri ini. terutamanya family DPIM kuala pilah.
ketahuilah sahabat, aku hormat kat korang. sangat.. tapi kalau korang x buat benda yg sama, aku xpernah kisah. tapi jgn ketaralah melalui tutur kata dan perbuatan.. aku hanya manusia biasa. xperlu pandang aku kalau ko xmahu. aku xpinta pun. *sigh
maaf sahabat~