Tuesday, January 17

cerita lama n baru

as salam.. 1stly aku mmg dah lame sgt la x update bnde ni. mungkin sbb da bosan kot. :'(
nevermind lah. bile last aku stop eh??

dah xterkira berapa jaoh tubuh badan aku ni melayang sepanjang semester ke 3 n 4 ni.

15.11.11

kat cermin bawah kedai kasot : )

so alkisahnye bermula lah perjalanan sang pencintan nih pergi kuantan nak jumpe sang kekasih dia.
cite dye panjang sgt mse cuti sem ni.. so aku ringkas2 kan jela.. senang siket korang nk paham dari bace benda panjang berjela.. haha

UiTM Kuala Pilah --> balik --> kerja --> kumpul duit nk g beli samsung galaxy W + nak dating --> Kuantan --> Dating --> balik rumah

oke..stop kejap kat sini. sedey beb bile balik2 rumah laptop aku yg aku beli menggunakan duit gaji b4 masok UiTM hilang sbb rumah aku kene pecah masok. barang2 kemas mak aku hilang, duet n LAPTOP aku. laptop tu mungkin aku xkesah sgt sbb bole beli yg laen. tp data2 dalam tu yg xternilai harganye wey. kerja2 aku sepanjang kat UiTM ni. aku da susun cantik by folder PART 1, PART 2, PART 3. tp sekarang sume dah hilang. :'(
kalau nk curik p0wn tinggalkan la data2 tu copykan utk aku dulu...

so bila dah hilang tu mase hari selasa, aku teros usha Acer Ferrari sebagai replacement. beli mase hari sabtu tu jugak sbb ahad nak balik UiTM dah.. duit yg sepatotnye beli enset baru.. ciss~
xpe lah perompak, b4 ko masok syurga t, ko jumpe aku dulu k :)

dalam kenangan M.I.A (16.11.11) :'(


so sambung balik..

rumah --> habes cuti --> balik UiTM --> balik rumah cuti mid sem --> balik UiTM --> minggu depannye g kuantan balik.

oke, stop kejap.. hehe

mase ni g kuantan ngan entire family aku sbb aku bertunang, eyh2, ops.. abg aku bertunang la.. hahaha

tp mase ni aku bawalah 'mygirl' ni jumpe sume kerabat2 aku. tawu sgt dia malu. tp berjaya cover la.. haha


i lap u <3

so, sempat jumpe 3 jam je. tarikh yg same mase date utk 3rd time kat UTM johor taon lepas.
8.1.11 - 8.1.12
lame x?? adeyh. tapi sory sbb dapat jumpe 3 jam je. amek dia kat matrik gambang around 11.30.. then aku terpaksa balik kol 2.30 tu naek bas kat terminal kuantan.. sadis.. *sigh

xpelah. matlamat aku nk kenalkan dia ngan entire family aku dah tercapai pun. so penat lelah tu terbayar la..
oyah, 10.1.1992 bday aku.. ok, xde kaitan :D

so itu jela kot. xde benda ape p0wn.
selain daripada aku dapat mewakili UiTM utk KARISMA (karnival sukan mahasiswa) kat UiTM Johor utk sukan badminton.
n result exam aku yg jatuh, xbnyk yg dapat aku ceritakan.


ronda2 @ UiTM kampus Johor


1st Badminton Team UiTM N9


best fren ever


mungkin aku da stat rindu zaman sekolah dulu *sigh


bowling wif ma sibling




wey2, haha


kat kaki gunung ledang ngan abang aku yg paling sporting. Shahrul Anuar Rasidi

sbb usia aku yg dah 2 dekad ni. aku ttbe teringat pesanan bos aku neh.

"to be older and wiser"

aku cuba berjalan dengan harapan xde sesiapa nampak aku. aku cuba rendah kan suara aku agar orang lain xdengar akan aku, aku cuba buat biasa agar orang xperlu ambil tahu hal aku, aku try bersederhana dalam semua hal. tapi kenape??
aku bole adapt kalau teguran/tuduhan tu berasas. tapi kalau x aku boleh apakan??
aku xda sesiapa kat sini, ko, dia, korang bukan sesiapa untuk aku.
jadi tolong, campur bile rasa perlu sbb aku pun buat camtu.
so, minta maaf sekali lagi kepada semua yg mengenali diri ini. terutamanya family DPIM kuala pilah.
ketahuilah sahabat, aku hormat kat korang. sangat.. tapi kalau korang x buat benda yg sama, aku xpernah kisah. tapi jgn ketaralah melalui tutur kata dan perbuatan.. aku hanya manusia biasa. xperlu pandang aku kalau ko xmahu. aku xpinta pun. *sigh
maaf sahabat~

2 comments: