Friday, February 3

Konvensyen Nur Al-Falah

okay, dah masok bulan Feb, tinggal kurang lebih 6 minggu camtu b4 final exam.
study je penat jugak kan. so 1-3 Feb td aku pergi lah melencong menghadiri 1 konvensyen. xtawu cite ape pun. ttbe selasa tu kene panggil dgn kak wani kat One Stop n rabu terus pergi. mule2 pergi mmg nk seronok2 je. tapi lepas pergi baru tawu pengisian dia. overall, cerita dia pasal pembanggunan bangsa + isu semasa + politik.
aku x nk komen lebih2 la kan. bukan bidang aku.

so banyak lah fakta2 baru yg menarik dapat aku tahu. haha ~
selain dari jumpe rakan2 mahasiswa dari seluruh IPTA di Malaysia.
xtawu nk taip ape sgt sbb aku ni kategori atas pagar. lebih suke tengok dari campur.
aku bukanlah mainstream sgt, bukan x ambil tahu langsung jugak.
bagi aku, cukup kau tahu, cerita2 sikit dgn kawan yg xtahu n BELAJAR.
mane2 kerajaan negeri yg perintah pun, asal memberi manfaat kepada rakyat seperti aku ni, bagi aku tu dah cukup baik.

Melayu belum cukup kuat lagi, politik mungkin kita pegang.
tapi ekonomi?
belum lagi sahabat, jauh.

so inilah sedikit bukti aku menghadiri program ni. terasa sedikit dewasa disitu : )

aku yg dah besar n_n


dengan YB Dato' Razali, Timbalan Menteri Belia & Sukan






dengan Y. Bhg. Prof. Dato' Dr Abdullah bin Mohamad Said, Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar & Alumni


ni plak dengan YB Dato' Seri Mohamed Khaled Nordin. Menteri Pengajian Tinggi



 Driver bas UiTM yg baru. haha


 Kami wakil students UiTM N9 :D



pasnih aku nk beli sebijik kamere camtu. cantik pic yg menatang ni produce :D



3rd GENERATION DPIM


so, program ni mmg banyak bagi input lah. hope mahasiswa bumiputra mampu menjadi tunjang kepada pembanggunan negara. bukan perosak negara.
kita orang terpelajar, so act like it.

"to be older and wiser"

No comments:

Post a Comment